Colombia - Caldas - Aranzazu
Chuť i aroma jsou velmi výrazné, se středním až plným tělem a vyváženou hořkostí po čokoládě a kyselostí ostružin.


O kávě
Do Kolumbie přišla káva z Venezuely ve druhé polovině 18. století. Kávovníku se na Kolumbijských pohořích zvaných Kordillery skvěle daří a dnes zde roste asi 12 % světové produkce kávy, což ji řadí na druhé místo hned po Brazílii (35 %). Většina kávy je pěstována na menších farmách a poté vykoupena Kolumbijskou federací pěstitelů kávy. Rozděluje se podle kvality na tři hlavní druhy - nejvyšším stupněm je Supremo, druhá nejvyšší jakost je Extra a jejich kombinací vznikl druh Excelso. Většina kolumbijské kávy je velmi kvalitní a zpracována mokrým způsobem.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Čerstvá káva |
---|---|
Záruka: | doživotní |
Země původu: | Kolumbie |
Oblast: | Caldas - Aranzazu |
Druh: | Arabica |
Chuť: | Ostružiny, Citrusy, Karamel |
Forma kávy: | Zrnková, Mletá |
Metoda zpracování: | Washed |
Odrůda: | Castillo |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.