Salvador - Santa Ana
Tato káva Vás naláká intenzivní vůní lískových oříšků a ve vyvážené chuti Santa Any budete cítit sladkost karamelových a medových tónů. Střední pražení kávy rozvíjí příjemnou ovocnou svěžest červených jablek a každý doušek uzavírá dochuť hořké čokolády


O kávě
Santa Ana roste ve výšce mezi 1 400 a 1 550 metrů nad mořem. Jejím domovem je sopečné pohoří Apaneca v západním Salvadoru. Díky tamní půdě bohaté na živiny a vlhkému tropickému klimatu má zdejší Arabika vhodné podmínky k růstu. Rostliny dozrávají ve stínu mangovníků a dalších tropických stromů. Místní farmáři kávová zrnka ručně sklízí od prosince do února. Poté se zrna zpracovávají mokrou metodou a nakonec se nechají proschnout na Slunci.
O zemi
Středoamerický Salvador se rozléhá na 20 000 km2 střední ameriky a přestože jeho uzemí není vetší než naše Morava, žije v tomto státě více než 6 milionů obyvatel.
Historie pěstování kávy zde sahá až na počátek 19. století, ale opravodvý rozvoj přišel až v polovině století kdy vláda poskytla pěstitelům úlevy na dani a osvobození od vojenské služby.
Dnes tento malý stát mezi producenty kávy rozhdoně nepřehlednete o její pěstvání na horských svazích Salvádoru pečuje přibližně 100 tisíc farmářů a tyto převážně rodinné plantáže produkují až milión pytlů kávy ročně.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Čerstvá káva |
---|---|
Země původu: | Salvador |
Oblast: | Santa Ana |
Druh: | Arabica |
Chuť: | Čokoláda, Karamel, Med |
Určení: | Espresso, Překapávaná káva, Turek |
Forma kávy: | Zrnková, Mletá |
Metoda zpracování: | Washed |
Odrůda: | Red Bourbon |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.